money mindset

Wat is nu eigenlijk money mindset?

Money mindset is de manier waarop je naar geld kijkt en hoe je ermee omgaat.
Geld is belangrijk, omdat een gebrek aan geld extra zorgen geeft. Als je geen geldzorgen wilt of je wilt meer verdienen, begin dan bij je mindset. Heb je een negatieve kijk op geld en vind je het ongemakkelijk om te praten over geld? Dan is het belangrijk om eerst te werken aan een betere money mindset. Dit kun je doen door boeken lezen die een positief effect hebben op je money mindset en door je te omringen met gelijkgestemden.

Een aantal uitspraken met betrekking tot geld ken je vast wel:
• Wie voor een dubbeltje is geboren, zal nooit een kwartje worden
• Geld maakt niet gelukkig
• Je moet heel hard werken om geld te verdienen
• Wie dan leeft wie dan zorg

Overtuigingen leiden tot bepaald gedrag. Bijvoorbeeld jezelf klein houden als ondernemer. Dit heeft uiteindelijk invloed hoe je er financieel voor staat. Het kan je veel brengen als je een goede relatie met geld ontwikkelt. Dat je niet tekort hebt aan het einde van de maand. Voor jezelf beginnen, minder gaan werken of meer in goede doelen stoppen.

Je money mindset veranderen begint met bewustwording. Hoe denk jij over geld? Wat voel je erbij? Wat voor gedachten heb je hierover en waar komen deze vandaan? Wil jij je gedachten over geld veranderen en een andere kijk op geld krijgen, schrijf je gedachten dan op en bespreek dit met iemand, je partner, een vriend, een coach.

Bewustwording begint met wat zijn je gedachten. Om vervolgens te onderzoeken of je overtuigingen met betrekking tot geld wel kloppen. Klopt het wel dat je altijd hard moet werken voor geld? In jouw omgeving zijn vast mensen waar dit niet voor opgaat.

Ga op zoek naar gedachten die je wel helpen. Denk aan helpende zinnetjes, positieve affirmaties. Voorbeelden van helpende zinnetjes zijn:
• Ik ben het waard om meer te vragen
• Ik hoef niet zo hard te werken
• Ik mag geld belangrijk vinden

Na de bewustwording, het onderzoek en het overboord zetten van niet-helpende overtuigingen, ga je je wensen benoemen. Wat zou je doen als je onbeperkt over geld kunt beschikken? Wil je een vakantiehuis in Toscane? Of wil je meer tijd voor jezelf, geld om leuke dingen mee te doen en niet meer zo hard hoeven werken. Vervolgens reken je uit hoeveel geld je maandelijks hiervoor nodig bent. Visualiseer je wensen en je verlangens. Hierdoor plant je het zaadje. En vervolgens kom je in actie wat leidt tot resultaat. Zonder actie geen resultaat, geen geld.