Wie ben ik? 

Mijn naam is Annet Zoer. Al 11 jaar een alleenstaande moeder van drie kinderen en financieel onafhankelijk. 

Mijn financiële onafhankelijkheid is altijd belangrijk geweest. Het heeft mij de vrijheid gegeven om makkelijker voor mezelf te kiezen en ook bepaalde keuzes te maken. Zo kon ik negen jaar geleden mijn huidige woning kopen, een aantal jaren later een mooie auto en nu kiezen voor werk waar ik energie van krijg. 

Naast het werken in mijn bedrijf en mijn kinderen, vind ik het leuk om te hardlopen, te wandelen, thrillers te lezen en te puzzelen. Dit kan zijn legpuzzels, maar ook sudoku’s vind ik leuk om te maken.

Why

Begin dit jaar besefte ik dat ik in een samenwerking zat die mij erg veel energie koste. Het moest uit mijn tenen komen. Ik realiseerde mij dit ga ik niet lang volhouden en besloot daarom direct om met de samenwerking te stoppen. Stoppen met het najagen van dromen van een ander en mijn eigen dromen na te gaan jagen. Het boek Choosing Me van Kelly Weekers heeft mij erg geholpen bij mijn denkproces over Wat vind ik belangrijk? Wat wil ik nu echt? Het gaf mij inzichten over mezelf en gaf stappen om meer de regie over mijn eigen leven te nemen.

Gelijktijdig met het stoppen met mijn samenwerking stopte ik ook met mijn zzp-schap. Als alleenstaande moeder was dit een pittige beslissing, maar het kiezen voor mezelf was het belangrijkste. Door mijn financiële buffers werd het voor mij makkelijker om deze beslissing te nemen. Hierdoor kon ik kiezen om dichter bij mezelf te komen en voor werk wat mij meer plezier en energie geeft. En dit gun ik jou als ondernemer ook.

Mijn missie is ondernemers te helpen om vanuit financieel vertrouwen dichter bij hunzelf te komen en daarom bewustere keuzes te maken voor hun leven.

Als ondernemer heb ik zelf vervaren hoe krachtig het is om te  durven kiezen voor werk dat echt bij me past en waar ik blij van word.

What

Mijn administratiekantoor onderscheidt zich van standaard kantoren door de focus op de ondernemer.  In mijn gesprekken met ondernemers draait het om hun doelen: Wat wil jij als ondernemer bereiken? Waar wil je naartoe met je bedrijf? En wat is voor jou van belang? Net zoals ik zelf waardeer om door een coach gehoord en gezien te worden, is dat ook wat ik voor jou wil betekenen.

 

De financiële administratie vormt de basis van onze gesprekken en van mijn dashboard. In dit dashboard worden de cijfers van jouw bedrijf verwerkt, samen met jouw doelen. Hierdoor kun je als ondernemer zelf conclusies trekken en grip krijgen op je bedrijf. Het sturen op cijfers is gericht op het realiseren van de doelen die jij als ondernemer voor ogen hebt.

Who

De ondernemer die verwacht dat zijn administratiekantoor meer biedt dan enkel jaarcijfers en belastingaangiftes. De ondernemer die graag regelmatig in gesprek wil met zijn  administratiekantoor om te brainstormen over zijn bedrijf. Om te bespreken waar ze tegenaan lopen en welke uitdagingen ze hebben.

Het zijn ondernemers die meer uit hun bedrijf willen halen. Die persoonlijke en zakelijke doelen hebben die ze willen bereiken. En ze zijn bereid om daarvoor weloverwogen keuzes te maken.

Achtergrond

Na de basisschool volgde ik de Leao Meao en Heao. Daarna ging aan de slag bij een middelgrote accountantskantoor waar ik gelijk start met de opleiding voor Assistent Accountant. Hier heb ik vijf jaar gewerkt en daarna nog anderhalf jaar als assistent-controller bij een internationaal productiebedrijf. Vervolgens stapte ik bij het administratiekantoor van mijn vader in om praktische redenen. Hierdoor kon ik drie dagen werken (inmiddels moeder van twee kinderen) en toch op mijn niveau.

 

Mei 2021 heb ik na 14 jaar mijn administratiekantoor verkocht. Het koste mij teveel energie en na de opmerking van mijn oudste “Mama je werkt zoveel”, was ik er helemaal klaar mee. Dit is niet wat ik wil. Altijd maar werken. Mijn huis was meer een plek voor mijn kinderen, dan voor mezelf.

Kernwaarden

  • Vrijheid – waar, wanneer en met wie ik wil werken, maar ook het indelen van mijn eigen werkdag/week

  • Persoonlijk – bij de ondernemer aan de eettafel of bij een Van der Valk

  • Betrokkenheid –  op de hoogte zijn van de waarom van de ondernemer, wat hem bezig houdt

  • Communicatie – duidelijke en helder communicatie richting de klant

  • Eerlijkheid – ik wil de ondernemer altijd in de ogen kunnen kijken