financieel gezond bedrijf

Wie wil er nou niet een financieel gezond bedrijf?

Een financieel gezond bedrijf klinkt mooi, maar wat betekent dit nou?

  • Dit is een bedrijf dat winst maakt, voldoende reserveert, maar waar je ook minimaal 3 maanden het bedrijf kunt laten doorlopen wanneer er geen inkomsten zijn. Het mooiste is wanneer dit 6 of 12 maanden kan zijn.
  • Dit is een bedrijf dat overzicht heeft op het gebied van cijfers, een mooi salaris kan uitbetalen en voldoende reserveert voor de belastingen. En niet leeft van een betaling van een factuur tot de volgende betaling van een factuur. Niet weet of de belastingaanslag betaalt kan worden.
  • Dit is een bedrijf dat door middel van een online boekhouding inzicht heeft in haar cijfers, weet hoeveel winst ze behaalt en alleen die kosten maakt welke nodig zijn.

Drie stappen naar een financieel gezond bedrijf

Voor een financieel gezond bedrijf is het noodzakelijk dat je inzicht hebt in je financiƫn, dat je weet waar je naar toe wil en weet hoe je er financieel voorstaat. Alleen zo kun je werken aan een financieel gezond bedrijf. Een bedrijf dat ook winstgevend zal zijn.

Stap 1: door je boekhouding bij te houden in een geautomatiseerd online boekhoudpakket heb je je boekhouding altijd up to date. Op een eenvoudige manier houdt je je administratie bij en heb je je inzicht in je cijfers.

Stap 2: waar je naar toe wil is belangrijk om te weten, anders ben je stuurloos. Het is net als je op vakantie gaat zonder je navigatie. Het eerste deel lukt nog wel, maar hoe ver je komt hoe lastiger het wordt. Door het opstellen van een winstgevend plan weet je wat je wil bereiken en wat de route hiernaar toe is.

Stap 3: door inzicht in je geldzaken weet je hoe je er financieel voorstaat. Hierdoor maak je bewustere keuzes om je doel te bereiken. Het doel wat je in je winstgevend plan hebt bepaald.